Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Machinebouw

Alle bewegende onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, kunnen wij voorzien van kunststof beschermlaag. Kunststof wordt daarnaast toegepast om trilling te dempen, bewegende delen te fixeren, af te remmen en/of gecontroleerd te geleiden.

Vaak toegepaste kunststof onderdelen in de machinebouw

Kunststof of kunststof gerelateerde componenten die vaak in machines worden gebruikt zijn: glijlagers, geleidingen, glijplaten. Glijlagers worden gebruikt voor draaipunten, loopwielen en voor bewegende systemen van machines. Bij schuivende, draaiende of roterende delen van machines worden kunststof onderdelen toegepast, al dan niet vezelversterkt.

Statische toepassingen van kunststof

Kunststof wordt ook gebruikt bij statische systemen als isolatie of fixatie. Als een machine op de grond staat wordt kunststof toegepast om trilling schudden van de machine tegen te gaan. Daarnaast wordt kunststof gebruikt in de medische sector. Door elektriciteitsbuizen te isoleren wordt statische geleiding tegen gegaan. Daarnaast worden onderdelen van composiet gemaakt om magnetisme tegen te gaan.
Verder komen statische toepassingen voor bij OEM’s (Original Equipment Manufacturers). Hiervoor leveren wij op maat gemaakte onderdelen. En helpen wij mee met het ontwikkelen van nieuwe onderdelen, zoals voor scootmobielen.

Wij helpen u graag, zodat u de juiste onderdelen toe kan passen in uw machines. Stel ons uw vraag, dan denken wij met u mee.

Overige branches van ASEC:

Bruggen en sluizen

Zoekt u onderdelen voor uw kunstwerk? Maak dan gebruik van onze ervaring.

Maritieme sector

Van jacht tot mammoettanker, leveren en ontwikkelen wij alle kunststof onderdelen om de bewegende delen optimaal werkend te houden.

Agrarische sector

De prestatie verbeteren door betere componenten te vinden.

Wij zijn u graag van dienst

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen