Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Om te voorkomen dat metaal slijt door wrijving, worden kunststof elementen toegevoegd.

Alleen met een optimaal ontwerp, krijgt u een optimaal product.

Waarom ASEC Products

Van standaard producten tot maatwerk. Van idee tot ontwerp. Van eenvoudige tot complexe kunststoffen die aan specifieke eisen moeten voldoen. Wij zoeken de oplossing waarbij de levensduur zo optimaal mogelijk is, omdat vervangen van een onderdeel doorgaans een complexe klus is. Uw vraag is ons uitgangspunt. Laat u adviseren in de keuze van materialen.

Onze werkzaamheden zijn als volgt onder te verdelen:

Asec Products - Ontwerpen

Ontwerpen

Advies met lange levensduur, voorkomt vroegtijdige, dure, vervanging.

ASEC Products - Maatwerk

Maatwerk

Asec produceert uw component volgens tekening.

Asec Products - Advies

Advies

Kunststof is onze passie en die delen we graag met u.

Ook op het gebeied van Tribologie en Production zijn we u graag van dienst. Hieronder kort een toelichting

"ASEC ontwerpt voor of samen met u het meest efficiente draai- of glijpunt" in detail.

ASEC Products is gespecialiseerd in het geven van maatadviezen op het toepassingsgebied van glijlagers, geleidingen van machines, werktuigen en kunstwerken. Wij kijken goed naar uw systeem en zoomen in op het detail van de beweging. Tribologie is de wetenschap die zich bezighoudt met wrijving en slijtage.
We beschikken over jarenlange ervaring met het selecteren van de juiste materiaalcombinaties. Er is beschikking over een grote databank van informatie op het gebied van glijlagers en frictiematerialen met betrekking tot eigenschappen en prestaties. De data is zowel theoretisch als praktisch aanwezig.
Bij de keuze van een glijlager of rem is het van belang de juiste materialen te selecteren. ASEC beschikt over de juiste tools om haar klanten op de beste wijze te ondersteunen.

"ASEC bewerkt het onderdeel conventioneel of CNC" Gieten in een mal is ook mogelijk.

ASEC werkt nauw samen met een groot aantal grote en kleinere producenten van thermoplasten, thermoharders, elastomeren en kan zeer efficiƫnt reageren op verschillende aanvragen en opdrachten tot het uitvoeren van draaien, frezen, zagen, boren en andere handelingen waarbij producten worden vervaardigd.
In Duiven zelf beschikt ASEC tevens over faciliteiten om u op korte termijn te kunnen helpen met kleine series en/of prototypen.
Wij zijn voornamelijk ingericht op het werken met kunststoffen, of in combinatie met metalen. Wij kunnen produceren aan de hand van uw tekening, maar kunnen ook voor u ontwerpen met onze 3D SolidWorks CAD-software.

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen