Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

De Organisatie

In 2008 is ASEC Kunststoffen B.V. opgericht door Eelco Zanders, verantwoordelijk voor de commerciële taken en Steven de Jong, verantwoordelijk voor de Technische taken. Steven en Eelco werken al sinds 1989 met kunststoffen en breiden deze kennis dagelijks uit. Het team wordt versterkt door technisch onderlegde medewerkers. In de loop der jaren heeft ASEC Kunststoffen B.V. zich ontwikkeld tot industriële toeleverancier en autoriteit op het gebied van kunststoffen, composieten en metalen. Door deze verbreding van het portfolio wordt sinds 2020 de naam ASEC Products gebruikt.

Van standaard tot hightech maatwerk

Wij leveren een compleet pakket: van standaard onderdelen als glijlagers, sferische glijlagers, engineering plastics, isolatiematerialen en frictiematerialen in diverse materialen, vormen en afmetingen tot hightech maatwerk. Uw vraag is ons uitgangspunt.

35 fabrikanten wereldwijd

Om de onderdelen in de juiste samenstelling en vorm te kunnen leveren, werken wij samen met 35 fabrieken over de gehele wereld. Allen hebben ze hun eigen specialisatie. Allen zijn ze ISO 9001 gecertificeerd. Door deze samenwerkingen is geen uitdaging ons te gek.

Het meten van slijtage

De mate van slijtage op gebruikte onderdelen zijn een waardevolle bron van informatie voor ons. Hierdoor kunnen wij precies zien waar de druk het hoogst is en waar de nieuwe onderdelen extra bescherming moeten bieden. Als er oude onderdelen beschikbaar zijn, dan meten wij deze op. Anders werken we vanuit tekeningen en berekenen we vandaaruit de krachten die verwerkt moeten worden.

Kunststof specialist voor uiteenlopende branches

Er zijn weinig branches waar wij niet leveren. Onze onderdelen worden onder andere toegepast in attracties, baggerwerk, elektronica, kunstwerken, landbouw, tuinbouw, machinebouw, offshore, ovenbouw, pompindustrie, scheepsbouw, truck- en trailerbouw en voedingsmiddelen.

Bekijk onze video van het TV-Programma "Holland van Boven" seizoen 2, aflevering 20, 2019.

Wij adviseren u graag

Wilt u meer weten over een product of heeft u behoefte aan advies van onze specialisten? Wij helpen u graag verder.

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen