Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Agrarische sector

In de agrarische sector wordt volop gewerkt met machines die kunststof onderdelen bevatten. Denk daarbij aan: hefmachines, laadbakken en opleggers, sproei- en spuitmachines.

Innovatieve oplossingen in de agrarische sector

Naast het leveren en ontwikkelen van kunststof onderdelen, helpen wij met het ontwikkelen van oplossingen voor allerlei soorten problemen.
Zo hebben we beschermprofielen ontwikkeld die over stalen profielen in stallen geplaatst worden zodat koeien hun poten niet meer bezeren. En hebben we meegeholpen om een oplossing te vinden voor het probleem dat koeien ribkneuzingen en zelfs breuken opliepen als ze gingen liggen in de stal. Door middel van kunststof onderdelen bewegen de separatiebeugels tussen de koeien in stallen mee als deze dieren gaan liggen en opstaan.

Verbeteringen aanbrengen

In de agrarische sector worden veel onderdelen toegepast die kunststof bevatten. Het streven is om technische verbeteringen aan te brengen waardoor er minder van nodig is om tot hetzelfde resultaat te komen. De prestatie verbeteren door betere componenten te vinden.
In de landbouw worden ‘slimme machines’ gemaakt om ervoor te zorgen dat er zo optimaal mogelijk gewerkt wordt en dat de kosten zo veel mogelijk gereduceerd worden. Technische ontwikkelingen gaan hier hard en zijn erop gericht om machines efficiënter te maken waardoor met name bezuinigd kan worden op water, elektriciteit, bestrijdings- en voedingsmiddelen.

Elke machine z’n eigen taak

Aardappelen rooien vraagt een andere machine dan bijvoorbeeld spruitjes rooien. En dat is nog maar één specifieke handeling. Om gewassen te kunnen rooien, gaan er nog heel veel handelingen aan vooraf. Als deze handelingen vragen specifieke werktuigen. Werktuigen en machines met draaipunten, frames, schuivende en roterende delen. Hier zijn specifieke kunststof onderdelen voor nodig. Er wordt continue verbeterd. Er worden andere materialen toegepast die langer meegaan. Hierdoor wordt een gecontroleerde slijtage verkregen.

Laat ons weten waarnaar u op zoek bent. Zowel voor standaard als op maat gemaakte onderdelen bent u bij ons op het juiste adres.

Overige branches van ASEC:

Bruggen en sluizen

Zoekt u onderdelen voor uw kunstwerk? Maak dan gebruik van onze ervaring.

Maritieme sector

Van jacht tot mammoettanker, leveren en ontwikkelen wij alle kunststof onderdelen om de bewegende delen optimaal werkend te houden.

Machinebouw

Bij bewegende delen worden (vezelversterkte) kunststof onderdelen toegepast.

Wij zijn u graag van dienst

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen