Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Bruggen en sluizen

Kunstwerken worden dagelijks gebruikt en bevatten veel bewegende delen. Hefbruggen en sluizen worden voorzien van glijlagers, remdelen, frictiemateriaal en sferische lagers.

Sluizen

Een sferische lager onder een sluisdeur heeft dagelijks heel veel krachten te verwerken. Om zo’n lager te vervangen is de sluis langere tijd buiten werking. De verminderde sluiscapaciteit levert veel oponthoud op voor de scheepvaart. Het is dus noodzakelijk dat de sferische lagers lange tijd mee gaan.

Innovatie van sferische lagers

Om de sterkte van sferische lagers te verbeteren, is het ons gelukt om de vezels in het onderste deel horizontaal, en in het opstaande deel verticaal te laten lopen. Hierdoor worden zowel de horizontale als verticale krachten opgevangen en is er een langere levensduur gegarandeerd.

Bruggen

Voor hef- en draaibruggen leveren wij remdelen, sferische lagers en glijlagers, frictiematerialen en glijprofielen. Kortom: alle bewegende delen hebben hoge kwaliteit kunststof onderdelen nodig, zodat het verkeer over land, spoor en water zo kort mogelijk gehinderd wordt.

Als u op zoek bent naar onderdelen voor uw kunstwerk, maak dan gebruik van onze ervaring.

Overige branches van ASEC:

Maritieme sector

Van jacht tot mammoettanker, leveren en ontwikkelen wij alle kunststof onderdelen om de bewegende delen optimaal werkend te houden.

Agrarische sector

De prestatie verbeteren door betere componenten te vinden.

Machinebouw

Bij bewegende delen worden (vezelversterkte) kunststof onderdelen toegepast.

Wij zijn u graag van dienst

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen