Contact a Specialist? Call +31 (0)316 844401

Services

Avoiding wear of metal, by using engineering plastics.

An optimal design gives an optimal result.

Why ASEC products

From standard products to custom work. From concept to design. From simple to complex plastics that must meet specific requirements. We always look for solutions that provide maximum service life, because replacing parts generally is a complex undertaking. Your requirement is our starting point. We are pleased to provide you with recommendations concerning your choice of materials.

Our activities can be devided as follows:

Asec Products - Advies

Advice

Plastics are our passion, which we like to share with you.

Asec Products - Ontwerpen

Design

We give longlife advice instead of expensive replacement

ASEC Products - Maatwerk

Custom

Your component produced according specifications

Ook op het gebeied van Tribologie en Production zijn we u graag van dienst. Hieronder kort een toelichting

"ASEC ontwerpt voor of samen met u het meest efficiente draai- of glijpunt" in detail.

ASEC Products is gespecialiseerd in het geven van maatadviezen op het toepassingsgebied van glijlagers, geleidingen van machines, werktuigen en kunstwerken. Wij kijken goed naar uw systeem en zoomen in op het detail van de beweging. Tribologie is de wetenschap die zich bezighoudt met wrijving en slijtage.
We beschikken over jarenlange ervaring met het selecteren van de juiste materiaalcombinaties. Er is beschikking over een grote databank van informatie op het gebied van glijlagers en frictiematerialen met betrekking tot eigenschappen en prestaties. De data is zowel theoretisch als praktisch aanwezig.
Bij de keuze van een glijlager of rem is het van belang de juiste materialen te selecteren. ASEC beschikt over de juiste tools om haar klanten op de beste wijze te ondersteunen.

"ASEC bewerkt het onderdeel conventioneel of CNC" Gieten in een mal is ook mogelijk.

ASEC werkt nauw samen met een groot aantal grote en kleinere producenten van thermoplasten, thermoharders, elastomeren en kan zeer efficiƫnt reageren op verschillende aanvragen en opdrachten tot het uitvoeren van draaien, frezen, zagen, boren en andere handelingen waarbij producten worden vervaardigd.
In Duiven zelf beschikt ASEC tevens over faciliteiten om u op korte termijn te kunnen helpen met kleine series en/of prototypen.
Wij zijn voornamelijk ingericht op het werken met kunststoffen, of in combinatie met metalen. Wij kunnen produceren aan de hand van uw tekening, maar kunnen ook voor u ontwerpen met onze 3D SolidWorks CAD-software.

ASEC PRODUCTS is specialized in

  • bearings
  • spherical bearings
  • engineering plastics
  • friction material
  • insulation material