Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Maatwerk

Er zijn enorm veel plaatsen waar bewegende delen kunnen slijten door wrijving. Op veel van deze plaatsen is het toevoegen van een kunststof buffer waardevol. Denk daarbij aan kunststof toepassingen voor:

 • Ingewikkelde constructies
 • Constructies met hele grote of hele kleine onderdelen
 • Constructies die veel druk- of trekkracht te verwerken krijgen
 • Constructies in hele warme of juiste in erg koude omgevingen
 • Constructies in natte omgevingen
 • Constructies die zowel sterk als flexibel moeten zijn

Dat zijn de uitdagingen die wij dagelijks aangaan. Uitdagingen waarvoor wij alle kennis in huis hebben en nauw contact hebben met onze fabrikanten. Wij zorgen ervoor dat de onderdelen voldoen aan alle voorwaarden. Door in te zoemen op uw vraag c.q. uw probleem, leveren wij u de juiste oplossing.

Aan welke eigenschappen moet uw kunststof onderdeel voldoen?

Waartegen moet het onderdeel bestand zijn? Waar wordt het toegepast? Dat zijn de eerste vragen die wij stellen, zodat wij een uitgangspunt hebben voor het vinden van de juiste oplossing. Klanten zoeken bijvoorbeeld naar materialen die hoge temperaturen aan moeten kunnen terwijl er beweging mogelijk moet zijn, of specifiek naar hele veerkrachtige materialen. Of ze zoeken naar materialen met een hele hoge inwendige sterkte.
In de afgelopen 30 jaar hebben we veel kennis opgebouwd op het gebied van het toepassen van kunststoffen op het gebied van bewegen, geleiden en mechanische belasting. En we leren elke dag nog bij. Het is ons vak en onze passie.

Inzoomen op een mechanisch component

Allereerst bestuderen wij het mechanische component. Dit kan op tekening, aan de hand van een nieuwe verbinding, of aan de hand van een gebruikte verbinding. Bij een gebruikt mechanisch component meten wij de mate van slijtage om uit te vinden waar de grootste kracht op uitgeoefend wordt. Aan de hand van deze gegevens berekenen wij welke componenten gecombineerd moeten worden. Vervolgens passen wij, in nauwe samenwerking met de fabrikant, de samenstelling van een basismateriaal aan naar de beste oplossing. Wij zijn de intermediair tussen klant en fabrikant en zorgen ervoor dat wensen omgezet worden in oplossingen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het onderdeel geproduceerd wordt.

Hulp bij montage

Om een goede functionaliteit van onze onderdelen te garanderen is een juiste montage vereist. Wij bieden ondersteuning voor deze montage en kunnen indien gewenst montage uitvoeren op locatie.

Het ontwerpen en aanpassen van onderdelen

Vaak heeft de opdrachtgever een ontwerp, dat is dan ons uitgangspunt. Waar nodig passen wij de tekening aan, zodat het onderdeel met de juiste vorm en eigenschappen geproduceerd kan worden. Daarnaast ontwerpen wij onderdelen.
In het ontwerpen en aanpassen van bestaande tekeningen zit, naast het vinden van de benodigde samenstelling van kunststoffen, onze kracht èn onze uitdaging.

Totaalpakket: naast engineering plastics, ook glijlagers en frictiemateriaal

Uw tijd is kostbaar. Daarom leveren wij meer dan engineering plastics. Als u frictiematerialen nodig heeft, dan heeft u doorgaans ook glijlagers nodig. Wij kunnen alles op het gebied van kunststof leveren. Van halffabricaten en eindproducten tot maatwerk. Wij kunnen alle materialen voor u waterstraalsnijden, laseren, frezen, boren, tappen of op een andere manier verspanen, waardoor wij onderdelen snel op maat kunnen produceren. U verzint het, wij regelen het.
Wij zijn een one stop shop voor engineers. Laat ons weten waarnaar u op zoek bent.

Overige diensten van ASEC:

Ontwerpen

Advies met lange levensduur, voorkomt vroegtijdige, dure, vervanging.

Advies

Kunststof is onze passie en die delen we graag met u.

Wij zijn u graag van dienst

ASEC PRODUCTS is specialist in

 • glijlagers
 • sferische glijlagers
 • engineering plastics
 • frictiematerialen
 • isolatiematerialen