Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Ontwerpen

Alleen met een optimaal ontwerp, krijgt u een optimaal product.

U heeft een onderdeel nodig dat een bepaalde afmeting en vorm heeft. Dat ergens in moet passen. Dat aan verschillende eisen moet voldoen waardoor het langer mee kan. U heeft een tekening, een bestaande verbinding of een idee. Dat is ons uitgangspunt. In overleg zorgen wij ervoor dat het ontwerp past bij de vraag. Aan de hand daarvan zorgen wij ervoor dat het ontwerp omgezet wordt in een kunststof product dat aan alle eisen voldoet. Hierbij gaan wij op zoek naar het meest economische en milieuvriendelijke materiaal.

Voor het produceren van onderdelen zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Wij leveren plaat, staf of buis waaruit u zelf kunt verspanen.
  • Wij verspanen het materiaal voor u, zodat u het product volgens tekening geleverd krijgt.
  • Wij ontwerpen het product voor u of samen met u. U levert ons de tekening, de technische gegevens en uw wensen, wij leveren u het product. Of wij construeren het detail voor u met ons 3D-tekenpakket.

Wij adviseren u, zodat u het juiste product toe gaat passen in uw constructie. Dat is een toepassing met een zo lang mogelijke levensduur, want het vervangen is doorgaans een kostbaar proces.

Ontwerpprogramma en overleg met fabrikanten

Onze engineers gebruiken geavanceerde ontwerpprogramma’s, zodat u er verzekerd van kan zijn dat het eindresultaat optimaal in uw constructie past. Deze programma’s worden zowel gebruikt om uw ontwerpen aan te passen indien dit nodig is, als voor nieuwe ontwerpen. Vervolgens overleggen wij met de fabrikant om ervoor te zorgen dat het onderdeel geproduceerd wordt in de samenstelling die het beste is voor uw toepassing. Inmiddels hebben we het vertrouwen van de fabrikanten dat hetgeen wij ontwerpen inderdaad mogelijk is.

Produceren van custom made onderdelen

Laat het ons weten als u bepaalde kunststof onderdelen aangepast wilt hebben, zodat ze uniek zijn voor uw machines of apparaten. Vaak is het even puzzelen, maar we vinden altijd een goede oplossing.

Een optimaal product begint met een gedegen ontwerp

Een tekening aanpassen of een tekening maken, gebruik onze ervaring. Neem contact met ons op en stel uw vraag.

Overige diensten van ASEC:

Maatwerk

Asec produceert uw component volgens tekening.

Advies

Kunststof is onze passie en die delen we graag met u.

Wij zijn u graag van dienst

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen