Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401
Projecten - Houtribsluizen

Wij zijn u graag van dienst

Wilt u meer weten over de diensten van ASEC PRODUCTS?
Wij helpen u graag verder.

Project De Houtribsluizen

ASEC Kunststoffen B.V. heeft specifieke kennis en ervaring op het gebied van ontwerpen, realiseren, leveren en adviseren over glijlagers in bruggen en sluizen.

In Nederland en daarbuiten worden steeds meer kunstwerken voorzien van de glijlagers van ASEC Kunststoffen B.V.

De Houtribsluizen is een sluizencomplex op de vaarroute tussen Amsterdam en Lemmer bij Lelystad. De schutsluizen zijn elk 190 meter lang en 18 meter breed. Zij zijn geschikt voor schepen tot 5000 ton en tweebaksduwvaart. De bruggen liggen ongeveer 7 meter boven de gemiddelde waterstand. Jaarlijks passeren zo’n 80000 schepen deze sluizen. De kleine schutsluis is vooral geschikt voor de recreatievaart, deze is 67 meter lang, 9 meter breed en 3.5 meter diep. De schutsluizen worden 24 uur per dag bediend vanuit een centrale bedieningstoren. De spuisluis bestaat uit 6 openingen die afgesloten kunnen worden met stalen hefdeuren. De totale spuicapaciteit is maximaal 630 kubieke meter water per seconde. Het complex werd in 1975 geopend.

De houtribsluizen bij Lelystad is een project waarbij ASEC Kunststoffen B.V. werd gevraagd om een verbeterd glijlager te leveren dat onderhoudsarm dient te functioneren. Er treden hoge belastingen op.

In alle bewegende delen van de besturing heeft ASEC Kunststoffen B.V. glijlagers geleverd. Met succes zijn alle lagers vervangen door het verbeterde type van ASEC Kunststoffen B.V. waardoor dit project werd naar tevredenheid is afgerond.

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen