Specialist spreken? Bel +31 (0)316 844401

Wij zijn u graag van dienst

Wilt u meer weten over de diensten van ASEC PRODUCTS?
Wij helpen u graag verder.

Project Sontbrug

In opdracht van de gemeente Groningen heeft BAM civiel N.O. de nieuwe Sontbrug te Groningen gebouwd over het Winschoterdiep die de Sint Petersburgweg met de Sontweg verbindt. De vrije doorvaarthoogte van de brug is 3.8 meter. De brug heeft gescheiden rijstroken voor fiets, auto en bus. Met de Sontbrug is een nieuwe, belangrijke verkeersader voor Groningen ontstaan en zorgt deze met het Sontwegtracé voor een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen. De brug wordt een belangrijke verbinding voor iedereen die vanuit het oosten richting binnenstad wil. De langste brug van Groningen (400 meter) is bedoeld voor auto- vracht en fietsverkeer en heeft een busbaan.

Onderaannemer Machinefabriek Rusthoven heeft de stalen brug gebouwd en de sferische glijlagers voor de hoofddraaipunten werden geleverd door ASEC Kunststoffen B.V.

De glijlagers van ASEC Kunststoffen B.V. zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Steeds meer bruggen en sluizen in Nederland en in het buitenland worden voorzien van glijlagers van ASEC Kunststoffen B.V.

ASEC PRODUCTS is specialist in

  • glijlagers
  • sferische glijlagers
  • engineering plastics
  • frictiematerialen
  • isolatiematerialen